Våfflor med karamelliserade bananer, valnötter och matyoghurt

Till våffeldagen ska vi förstås grädda våfflor! Servera gärna de här matiga våfflorna till helgfrukost. Med grahamsmjöl i smeten blir de mer mustiga och mättande. Bananerna blir söta när de karamelliseras i stekpannan och en liten klick matyoghurt friskar upp.

Skriv ut8-1035 minuter

Våfflor

2 dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

5 dl mellanmjölk

1 dl rapsolja

2 ägg

Till servering

4 karamelliserade bananer

1 dl matyoghurt

1 dl valnötter, grovhackade

gärna lite äkta vaniljpulver, malen kanel eller malen kardemumma

ev flytande honung

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Häll i hälften av mjölken och blanda väl.
  3. Tillsätt resten av mjölken, oljan samt äggen och vispa ihop till en slät smet.
  4. Grädda våfflorna och servera med de stekta bananerna och en klick yoghurt. Strö över nötterna och pudra gärna en gnutta äkta vaniljpulver, kanel eller kardemumma ovanpå. Droppa eventuellt över lite honung.

Karamelliserade bananer

4 bananer, skalade och delade på längden

1-2 msk rapsolja

Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek bananerna på medelvärme någon minut på var sida. Var försiktig när du vänder och tar upp dem för de blir väldigt mjuka.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept