Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella

Perfekt snabbmat när man har brådis eller får oväntat besök. Ät gärna en stor sallad till. Om du har ett smörgåsjärn så använd det.

Skriv ut410 minuter

    8 skivor grovt formbröd, osötat

    4 msk pesto

    1 förp med en klump mozzarella (220 g)

    50 g babyspenat

    1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    ev 1 krm chiliflakes

    1. Fördela peston på fyra av bröden.
    2. Häll av mozzarellan och skär den i 8 skivor.
    3. Lägg på spenaten och mozzarellan på brödskivorna.
    4. Salta och peppra och krydda med lite chiliflakes om du vill.
    5. Lägg på resterande brödskivor.
    6. Hetta upp ett våffeljärn och grädda tills de är gyllene och frasiga, cirka 2-3 minuter. Du måste trycka ihop locket under gräddningen om du använder våffeljärn.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept