Torsk med ägg- och kaviarröra

Stekt torsk eller annan vitfisk med en röra av hackat ägg, kaviar, salladslök och lite havrebaserad ”crème fraiche”. Kokt potatis och massor med gröna grönsaker till.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    700 g torskfilé, i portionsbitar

    2 msk raps- eller olivolja

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Ägg- och kaviarröra

    3 hårdkokta ägg, skalade och hackade

    3 msk kaviar, gärna lätt

    3 salladslökar, skivade

    1 dl havrebaserad ”crème fraiche”

    nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    kokt potatis

    lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor

    citronklyftor

    1. Börja med att koka potatisen.
    2. Rör ihop alla ingredienser till ägg- och kaviarröran.
    3. Stek fisken försiktigt i oljan i en stekpanna, cirka 2-3 minuter på var sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
    4. Servera fisken med ägg- och kaviarröra, kokt potatis, lättkokta grönsaker och citronklyftor.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept