Temavecka ”SOMMARLUNCH” Tortillapizza med olika toppingar

Snabbpizza med valfria toppingar är toppen för hela familjen. Välj mellan röd eller vit pizza.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    4 medelstora tortillabröd, gärna fullkorn

    tomatpuré, pesto eller ricotta

    Toppingar

    1 burk tonfisk i olja eller vatten, avrunnen

    1 förpackning färdigstekt, tärnad kyckling, 200 g

    3 tomater, skivade

    1 paprika, skivad

    1 dl urkärnade oliver

    1 dl finriven parmesan eller mager lagrad ost

    nymald svartpeppar

    Till servering

    1 liten påse rucola (65 g)

    olivolja och balsamico

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Bred 2 msk tomatpuré, pesto eller ricotta på bröden.
    4. Lägg upp alla ingredienser i olika skålar och låt var och en välja vad de vill ha på sin pizza.
    5. Strö över lite parmesan eller mager lagrad ost.
    6. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
    7. Servera med en rucola blandat med lite olivolja och balsamico att ha på eller bredvid pizzan.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept