Svampcarbonara med grönkål

Mumsig pastarätt där fläsket är utbytt mot härlig svamp och grönkål. Bjud gärna en sallad till.

Skriv ut440

    300 g pappardelle, bred bandpasta

    500 g valfri svamp, rensad och hackad

    oliv- eller rapsolja att steka i

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    200 g grönkål, mittsträngen bortskuren, bladen strimlade

    4 ägg

    2 dl riven parmesanost

    1 tsk salt och nymald svartpeppar

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och häll av men spar 2 dl av kokvattnet. Håll pastan varm under lock.
    2. Lägg svampen i en het torr panna och fräs ur vätskan (använder du köpt svamp kan du steka den direkt i olja).
    3. Tillsätt olja och bryn svampen gyllene tillsammans med den hackade vitlöken.
    4. Lägg i grönkålen och eventuellt lite mer olja och fräs det under omrörning ett par minuter.
    5. Häll i det sparade kokvattnet och låt det sjuda så grönkålen blir mjuk.
    6. Vispa ihop äggen med parmesanosten.
    7. Vänd ner det i pastan tillsammans med svampen och grönkålen.
    8. Salta och peppra och servera genast tillsammans med sallad.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Grönkål

    Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

    Relaterade recept

    Se mer recept