Svampcarbonara med grönkål
Mumsig pastarätt där fläsket är utbytt mot härlig svamp och grönkål. Bjud gärna en sallad till.
300 g pappardelle, bred bandpasta
500 g valfri svamp, rensad och hackad
oliv- eller rapsolja att steka i
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
200 g grönkål, mittsträngen bortskuren, bladen strimlade
4 ägg
2 dl riven parmesanost
1 tsk salt och nymald svartpeppar
- Koka pastan enligt anvisning på paketet och häll av men spar 2 dl av kokvattnet. Håll pastan varm under lock.
- Lägg svampen i en het torr panna och fräs ur vätskan (använder du köpt svamp kan du steka den direkt i olja).
- Tillsätt olja och bryn svampen gyllene tillsammans med den hackade vitlöken.
- Lägg i grönkålen och eventuellt lite mer olja och fräs det under omrörning ett par minuter.
- Häll i det sparade kokvattnet och låt det sjuda så grönkålen blir mjuk.
- Vispa ihop äggen med parmesanosten.
- Vänd ner det i pastan tillsammans med svampen och grönkålen.
- Salta och peppra och servera genast tillsammans med sallad.
Matnyttigt
Grönkål
Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.
Relaterade recept
Se mer recept