Sol-te med persika samt melon- och jordgubbssangria

Två läskande sommardrycker. Solte är kallbryggt te som får stå i solen en stund för att smakerna ska utvecklas för att sedan kylas med is. Melon- och jordgubbssangrian är en perfekt drink för trädgårdsfesten.

Skriv ut8 portioner samt 6 portioner10 minuter samt 10 minuter + 2 timmar

Solte med persika 8 portioner

16 dl kallt vatten

4 tepåsar med smak av persika

2 persikor eller nektariner, urkärnade och tunt klyftade (gärna kylda)

1 citron, skivad (gärna kyld)

is

  1. Lägg tepåsarna i en eller två genomskinliga kannor och häll på det kalla vattnet. Ställ i solen i 2 timmar.
  2. Ta upp tepåsarna och kläm ur dem i teet.
  3. Lägg i persikor eller nektariner, citronskivor samt massor med is.
  4. Servera direkt.

Melon- och jordgubbssangria 6 portioner

1 förpackning koncentrerad lättdryck, t ex jordgubb eller hallon

1 flaska (750 ml) alkhoholfritt mousserande vin, kylt

2 dl valfri melon, i kulor eller kuber (gärna kylda)

½ liter jordgubbar, sköljda och delade (gärna kylda)

is

  1. Blanda lättdryck och mousserande vin i en eller två genomskinliga kannor.
  2. Lägg i melon och jordgubbar samt massor med is.
  3. Servera direkt.

 

Tips! Man kan smaksätta båda dryckerna med mynta eller basilika.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept