Sallad med sill och potatis samt äppeldressing

Perfekt till midsommar eller närsomhelst under sommaren. Har du ingen mandolin kan du använda en matberedare med skivinsats eller ta till osthyveln för att få tunna skivor av grönsakerna.

Skriv ut4-6 portioner35 minuter

    1 burk sill i klart spad, t ex ansjoviskryddad sill,  240 g

    400 g färskpotatis, skrubbad och kokt

    2 morötter, tunt skivade, gärna på mandolin

    1 gulbeta, tunt skivad, gärna på mandolin

    3 msk kapris

    1 knippe rädisor, skivade, gärna på mandolin

    Äppeldressing

    2 dl naturell lättyoghurt

    1 äpple, grovrivet

    1 knippe dill, hackad (spar några kvistar till dekoration)

    nymald svartpeppar efter smak

    1. Låt sillen rinna av i durkslag.
    2. Blanda ihop dressingen.
    3. Skär den kokta potatisen i bitar och lägg i en stor bunke.
    4. Blanda potatis, skivade morötter och gulbetor varsamt med dressingen och lägg upp på ett vackert fat.
    5. Lägg sillen i ovanpå.
    6. Strö över kapris och rädisskivor och garnera med dillkvistar.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept