Sallad med grillad avokado, melon och parmaskinka samt rostade mandlar

Passa på att grilla grönsaker när det är grilltider. Grönsaker blir mer smakrika och mättande när de är lite varma.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    2 avokado, urkärnade, skalade och halverade

    2 färska lökar, alt 4 salladslökar

    125 g rädisor, halverade

    50 g sötmandel

    1 msk raps- eller olivolja

    1 liten påse rucola (ca 65 g)

    200 g körsbärstomater, halverade

    ½ melon (ca 200 g), t ex cantaloupe i tunna skivor

    1 kruka mynta

    75 g parmaskinka

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Senapsvinägrett

    1 tsk osötad senap

    2 msk färskpressad citron

    1 liten riven vitlöksklyfta

    ½ dl god olivolja

    1. Grilla avokadon snabbt på snittsidorna.
    2. Halvera löken på längden och grilla även den med blast och rädisorna. Alternativt kan du grilla i grillpanna eller steka lätt med lite olja.
    3. Rosta sötmandeln i 1 msk olja i en stekpanna så att den får lite färg. Strö på hälften av saltet och skaka om.
    4. Vispa ihop vinägretten i en stor bunke.
    5. Vänd försiktigt i rucola, tomater och melon.
    6. Lägg upp det på ett stort vackert fat och toppa med grillad avokado, lök och rädisor.
    7. Strö över resten av saltet och peppra.
    8. Dekorera med mynta och servera med parmaskinka.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept