Räksallad på bröd

Underbart god och matig lunchmacka.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    1 burk skalade räkor i lag (360 g bruttovikt)

    1 påse spenat (65 g)

    ½ tsk curry

    3 msk majonnäs

    2 dl tärnad mango

    1 urkärnad och hackad chili

    1 pressad lime

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    4 skivor grovt mörkt bröd, t ex surdegsbröd

    1. Häll av räkorna och hacka dem lätt.
    2. Strimla spenaten.
    3. Rör ihop curryn med majonnäsen.
    4. Blanda räkor, spenat, mango, chili och lime försiktigt med majonnäsen så det binder.
    5. Rosta brödskivorna och ös upp rikligt av salladen på bröden.
    6. Salta och peppra. Ät direkt.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept