Räksallad med krämig vitlöksdressing

Supergod och mättande räksallad.

Skriv ut425

Sallad

1 kg räkor med skal

1 knippe grön sparris, (250 g)

2 gemsallat, rivna blad

1 knippe rädisor, delade

2 mjukkokta ägg, skalade och klyftade

1 krm salt och nymald svartpeppar

  1. Skala räkorna.
  2. Skär av den nedersta torra delen på sparrisen och släng den. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 3-4 minuter tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd. Spola sparrisen i iskallt vatten och skär den i mindre bitar.
  3. Lägg sallaten i en skål.
  4. Lägg i räkor, sparris och rädisor.
  5. Vänd försiktigt i ett par matskedar av dressingen och fördela salladen på ett serveringsfat.
  6. Lägg på äggklyftorna.
  7. Salta lätt och strö på generöst med nymald peppar. Bjud resten av dressingen till.

Dressing

1 äggula

finrivet skal och saft av 1 citron, ekologisk

1 vitlöksklyfta, skalad

3 sardellfiléer

1 dl olivolja

nymald svartpeppar

  1. Lägg äggulan i en mixer.
  2. Tillsätt citronskal- och saft tillsammans med vitlök och sardeller. Mixa slätt.
  3. Fortsätt att mixa medan du häller i oljan i en tunn stråle. Smaka av med peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept