Portabelloburgare

Svamp istället för kött är ett säkert kort och mycket gott. Tänk på att det tar lite tid att steka den så den blir riktigt mjuk och saftig.

Skriv ut435 minuter

    4 stora portabellosvampar, jämna till foten

    4 hamburgerbröd, fullkorn

    100 g fetaost, 10 %, grovt smulad

    4 tsk majonnäs

    ½ liten påse spenat (30 g)

    4 msk grillad paprika (ur burk)

    4 msk picklad rödlök, recept här

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Vitlöksolja

    ½ dl olivolja

    1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

    ½ dl hackad persilja

    1. Stek svamparna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter runtom tills de blir mjuka.
    2. Vispa ihop vitlöksoljan och pensla svamparna med den när det återstår
    3. 5 minuter av stektiden. Krydda med salt och peppar.
    4. Rosta hamburgerbröden i torr panna.
    5. Lägg ihop portabelloburgarna med alla tillbehör och ät direkt.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept