Portabelloburgare TEMA ”GRÖNT I VARDAGEN”
Svamp istället för kött är ett säkert kort och mycket gott. Tänk på att det tar lite tid att steka den så den blir riktigt mjuk och saftig.
4 stora portabellosvampar, jämna till foten
4 hamburgerbröd, fullkorn
100 g fetaost, 10 %, grovt smulad
4 tsk majonnäs
½ liten påse spenat (30 g)
4 msk grillad paprika (ur burk)
4 msk picklad rödlök, recept här
oliv- eller rapsolja till stekning
2 krm salt och nymald svartpeppar
Vitlöksolja
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
½ dl hackad persilja
- Stek svamparna i olja i en stekpanna på medelvärme ca 15 minuter runtom tills de blir mjuka.
- Vispa ihop vitlöksoljan och pensla svamparna med den när det återstår
- 5 minuter av stektiden. Krydda med salt och peppar.
- Rosta hamburgerbröden i torr panna.
- Lägg ihop portabelloburgarna med alla tillbehör och ät direkt.
Relaterade recept
Se mer recept