Temavecka ”SOMMARLUNCH” Picknick-sallad med sötpotatis, pasta och kyckling

Perfekt att ta med sig på stranden eller på cykelturen kanske? Titta också på filmen för mer inspiration. Dela gärna!

Skriv ut4 portioner50 minuter

    1 stor sötpotatis, tvättad och skuren i bitar

    1 stor paprika, i grova bitar

    1 stor rödlök, i klyftor

    200 g pasta, t ex penne

    300 g grillat eller stekt kycklingkött, i bitar

    olivolja

    1 liten påse rucola, 65 g

    1 tsk flingsalt med jod och nymald svartpeppar efter smak

    Dressing

    2 dl naturell lättyoghurt

    1 liten vitlöksklyfta, riven

    1/2 kruka basilika, hackad

    svartpeppar

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg sötpotatis, paprika och rödlök på en bakpappersklädd plåt och blanda runt med lite olja. Strö på lite av flingsaltet och peppra rejält.
    3. Rosta mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills potatisen är mjuk och fått lite färg.
    4. Ta ut och låt svalna.
    5. Koka pastan enligt paketet. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
    6. Lägg pastan i en stor skål.
    7. Blanda i grönsakerna och kycklingen och strö i resten av saltet och peppra lite till.
    8. Blanda dressingen och ta med separat.
    9. Ta med rucolan separat och toppa med vid servering.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept