Hem » Sunda recept » Temavecka ”SOMMARLUNCH” Picknick-sallad med sötpotatis, pasta och kyckling
Temavecka ”SOMMARLUNCH” Picknick-sallad med sötpotatis, pasta och kyckling
Perfekt att ta med sig på stranden eller på cykelturen kanske? Titta också på filmen för mer inspiration. Dela gärna!
Skriv ut4 portioner50 minuter
1 stor sötpotatis, tvättad och skuren i bitar
1 stor paprika, i grova bitar
1 stor rödlök, i klyftor
200 g pasta, t ex penne
300 g grillat eller stekt kycklingkött, i bitar
olivolja
1 liten påse rucola, 65 g
1 tsk flingsalt med jod och nymald svartpeppar efter smak
Dressing
2 dl naturell lättyoghurt
1 liten vitlöksklyfta, riven
1/2 kruka basilika, hackad
svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg sötpotatis, paprika och rödlök på en bakpappersklädd plåt och blanda runt med lite olja. Strö på lite av flingsaltet och peppra rejält.
- Rosta mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills potatisen är mjuk och fått lite färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Koka pastan enligt paketet. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
- Lägg pastan i en stor skål.
- Blanda i grönsakerna och kycklingen och strö i resten av saltet och peppra lite till.
- Blanda dressingen och ta med separat.
- Ta med rucolan separat och toppa med vid servering.
Relaterade recept
Se mer recept