Penne arrabiata
Het pasta med sting av chili och vitlök. Det enkla är oftast det goda.
380 g penne eller liknande, välj gärna fullkorn eller bönpasta
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 färsk chilifrukt, urkärnad och hackad
oliv- eller rapsolja till stekning
2 msk tomatpuré
1 förpackning finkrossade tomater (ca 400 g)
½ kruka basilika
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
1 dl finriven parmesan
gröna grönsaker, t ex broccoli och sockerärtor med lite olivolja och en gnutta salt
- Koka pastan enligt paketet och häll av men spar 1 dl av kokvattnet.
- Fräs vitlök och chili i oliv- eller rapsolja i en stekpanna ett par minuter utan att det tar färg.
- Tillsätt tomatpuré, rör om och låt det fräsa med några minuter.
- Häll i tomaterna och låt det puttra ihop 5 minuter.
- Vänd i pastan och späd eventuellt med det resterande pastavattnet om det behövs.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesan och riv över basilikablad.
- Låt pepparkvarnen gå runt.
- Servera med de gröna grönsakerna.
Relaterade recept
Se mer recept