Penne arrabiata

Het pasta med sting av chili och vitlök. Det enkla är oftast det goda.

Skriv ut420

    380 g penne eller liknande, välj gärna fullkorn eller bönpasta

    3 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 färsk chilifrukt, urkärnad och hackad

    oliv- eller rapsolja till stekning

    2 msk tomatpuré

    1 förpackning finkrossade tomater (ca 400 g)

    ½ kruka basilika

    1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    1 dl finriven parmesan

    gröna grönsaker, t ex broccoli och sockerärtor med lite olivolja och en gnutta salt

    1. Koka pastan enligt paketet och häll av men spar 1 dl av kokvattnet.
    2. Fräs vitlök och chili i oliv- eller rapsolja i en stekpanna ett par minuter utan att det tar färg.
    3. Tillsätt tomatpuré, rör om och låt det fräsa med några minuter.
    4. Häll i tomaterna och låt det puttra ihop 5 minuter.
    5. Vänd i pastan och späd eventuellt med det resterande pastavattnet om det behövs.
    6. Smaka av med salt och peppar.
    7. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesan och riv över basilikablad.
    8. Låt pepparkvarnen gå runt.
    9. Servera med de gröna grönsakerna.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept