Pavlovatårta med jordgubbar, pistagemandel och lime

Härlig tårta som kan förberedas dagen innan och dekoreras precis innan servering. Toppen till vårens alla fester.

Skriv ut8-10 portioner25 minuter + 1 1/2 timmes grädding

    4 äggvitor

    1 krm salt

    2½ dl strösocker

    1 msk maizena

    1 tsk bakpulver

    1 tsk vitvinsvinäger

    Fyllning

    2 1/2 dl mellangrädde

    1 liter jordgubbar, rensade och delade om de är stora

    3 msk grovt hackad pistagemandel

    1 ekologisk lime, rivet skal (skiva och smaksätt vatten med resten av limen)

    1.     Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum.

    2.     Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning.

    3.     Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 med elvisp.

    4.  Vispa i maizena, bakpulver och vinäger.

    5.     Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.

    Vispa mellangrädden tills den är fluffig med elvisp. Klicka på det över marängbotten och toppa med jordgubbar, rivet limeskal och pistagemandel precis vid servering.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept