Pasta med sås av soltorkade tomater och oliver
Det finns så mycket smak i grönsaker så det behövs inget kött för att få mustighet i den här rätten.
Skriv ut4 portioner25 minuter
200 g valfri pasta, gärna fullkorn
½ purjolök, strimlad tvärsöver
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 paprika, urkärnad och grovt tärnad
oliv- eller rapsolja till stekning
1 liten burk (ca 130 g) soltorkade tomater i olja, strimlade
150 g stora gröna oliver, urkärnade
2 msk fransk senap
1 msk torkad dragon
1 paket, 2 ½ dl växtbaserat gräddalternativ
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
nymald svartpeppar
Till servering
lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Stek grönsakerna så de får lite färg i olja i en stor panna.
- Tillsätt avrunna soltorkade tomater och oliver och låt de fräsa med en minut.
- Rör i senap och dragon och späd med gräddalternativet och vattnet.
- Smula i buljongtärningen och låt det koka upp.
- Smaka av med balsamvinägern.
- Vänd i pastan och peppra generöst.
- Servera med lättkokta grönsaker.
Relaterade recept
Se mer recept