Pasta med sås av soltorkade tomater och oliver

Det finns så mycket smak i grönsaker så det behövs inget kött för att få mustighet i den här rätten.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    200 g valfri pasta, gärna fullkorn

    ½ purjolök, strimlad tvärsöver

    2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

    1 paprika, urkärnad och grovt tärnad

    oliv- eller rapsolja till stekning

    1 liten burk (ca 130 g) soltorkade tomater i olja, strimlade

    150 g stora gröna oliver, urkärnade

    2 msk fransk senap

    1 msk torkad dragon

    1 paket, 2 ½ dl växtbaserat gräddalternativ

    1 dl vatten

    1 hönsbuljongtärning

    1 msk balsamvinäger

    nymald svartpeppar

    Till servering

    lättkokta gröna grönsaker, t ex broccoli och gröna bönor

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Stek grönsakerna så de får lite färg i olja i en stor panna.
    3. Tillsätt avrunna soltorkade tomater och oliver och låt de fräsa med en minut.
    4. Rör i senap och dragon och späd med gräddalternativet och vattnet.
    5. Smula i buljongtärningen och låt det koka upp.
    6. Smaka av med balsamvinägern.
    7. Vänd i pastan och peppra generöst.
    8. Servera med lättkokta grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept