Pasta med rostade tomater, tapenade och basilika
Härlig snabbmat i sommar.
Skriv ut4 portioner25 minuter
300 g fullkornspasta
250 g körsbärstomater, delade
2-3 msk olivolja
1 burk färdig tapenade (140 g)
½ dl riven parmesanost
1 krm salt och nymald svartpeppar
Till servering
½ kruka basilika
gröna grönsaker, t ex broccoli, gröna bönor
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg tomaterna på en bakpappersklädd plåt.
- Ringla över oljan och skaka plåten lätt.
- Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter till tomaterna fått lite färg.
- Salta och peppra lätt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
- Blanda pastan med tapenaden och toppa med tomaterna. Riv över basilikan.
- Dra några varv med pepparkvarnen.
- Servera med parmesan och gröna grönsaker.
Relaterade recept
Se mer recept