Pasta med makrill i tomatsås

Snabb och enkel vardagsrätt när tiden tryter. Bjud mycket grönsaker till.

Skriv ut415

    280 g fullkornspasta av valfri sort

    2 askar makrill i tomatsås (à 110 g)

    1 dl kalamataoliver utan kärnor

    65 g babyspenat (1 liten påse)

    1 dl bladpersilja, strimlad

    2 krm salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    blandad sallad och/eller lättkokta gröna grönsaker

    1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av men spar 2 dl av pastavattnet.
    2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och lägg i makrillen med tomatsåsen samt pastavattnet. Hetta upp.
    3. Tillsätt oliver och spenat och låt det sjuda ett par minuter tills spenaten sjunker ihop.
    4. Blanda i persiljan.
    5. Salta och smaka av med peppar.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept