Pan bagna – sydfransk lunchmacka

Härlig lunchmacka med rötterna i Provence. Perfekt picknick-mat.

Skriv ut420

    1 stort bröd, typ bondbröd eller 4 lite större portionsbröd, typ ciabatta

    1 burk tonfisk i olja, 185 g

    6 sardellfiléer, hackade

    200 g körsbärstomater, delade

    1-2 färska rödlökar, skivade

    ½ gurka, skalad, urkärnad och skivad

    1 dl små kalamataoliver (kärna gärna ur dem)

    2 msk kapris

    1 litet knippe bladpersilja, hackat

    2 msk olivolja

    1 msk rödvinsvinäger

    nymald svartpeppar

    1. Dela brödet/bröden horisontellt och gröp ur lite av innanmätet.
    2. Häll av tonfisken och lägg i en stor skål. Tillsätt sardellerna.
    3. Lägg i tomater och rödlök tillsammans med gurkan, oliverna, kaprisen och persiljan.
    4. Vispa ihop olja och vinäger med rejält med nymald peppar. Blanda i det i tonfiskblandningen och fördela i brödet/bröden.
    5. Lägg på lock och vira in tajt i aluminiumfolie och låt de ”vila” minst en halvtimme i kyl innan servering.
    6. Låt de stå framme i rumstemperatur utan folie en stund innan servering. Dela tvärs över och servera.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept