Nyårsmingel

Små fina tilltugg som passar till nyårsdrinken före maten eller till tolvslaget.

Skriv ut8 portioner15 minuter per recept

Hjärtsallad med räkor och pepparrot

8 små hjärtsallatsblad (även kallad ”sweet gem”)

150 g skalade räkor i lag (avrunnen vikt)

2/3 dl majonnäs

1-2 msk riven pepparrot

nymald svartpeppar efter smak

1 burk valfri rom (80 g)

2 msk hackad gräslök

  1. Blanda räkor med majonnäs, pepparrot och svartpeppar.
  2. Klicka röran på sallatsbladen och toppa med rom.
  3. Strö över lite gräslök.

Pestosnittar

2 mediumstora tortillabröd

4 msk pesto

½ dl riven parmesanost

2 msk pinjekärnor

1 näve rucola

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred pesto på bröden och strö på osten.
  4. Strö över pinjekärnorna och grädda cirka 6 minuter.
  5. Låt vila i 5 minuter innan du klipper dem i snibbar.
  6. Strö över rucola.

Kryddstekta oliver

1 burk kalamataoliver med kärnor (370 g)

1 msk olivolja

1-2 nypor chiliflakes

1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

1 ekologisk apelsin, finstrimlat skal

  1. Låt oliverna rinna av.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i oliverna och stek dem med chiliflakes under omrörning i cirka 3 minuter på medelvärme.
  3. Tillsätt vitlöken och stek med någon minut utan att den tar färg.
  4. Vänd i apelsinskalet.
  5. Serveras varma.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept