Muskelmuffins
Saftiga och fina muffins med lite mindre socker, fibrer och vitaminer från morot och apelsin samt den smarta solrosoljan.
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl solrosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
½ krm salt
3 dl finrivna morötter
rivet skal och saft från 1 apelsin, ekologisk (gärna blodapelsin)
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop ägg och socker.
- Vispa i solrosoljan.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
- Vänd i det i äggblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Tillsätt morötter, rivet apelsinskal och saft och blanda runt.
- Fördela i 12 muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
- Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
Relaterade recept
Se mer recept