Muskelmuffins

Muskelmuffinsblodapelsin-och-morotter

Saftiga och fina muffins med lite mindre socker, fibrer och vitaminer från morot och apelsin samt den smarta solrosoljan.

Skriv ut1235

    2 ägg

    1 ½ dl strösocker

    2 dl solrosolja

    3 dl mandelmjöl

    1 dl majsmjöl

    1 tsk bakpulver

    ½ krm salt

    3 dl finrivna morötter

    rivet skal och saft från 1 apelsin, ekologisk (gärna blodapelsin)

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg och socker.
    3. Vispa i solrosoljan.
    4. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
    5. Vänd i det i äggblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
    6. Tillsätt morötter, rivet apelsinskal och saft och blanda runt.
    7. Fördela i 12 muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
    8. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept