Mjuka tacos med stekt aubergine

Här är köttet utbytt till matig aubergine och kikärtor. Lite mer vuxensmak och mycket gott och mättande.

Skriv ut445 minuter

    1 aubergine (ca 250 g), i skivor

    1 stor rödlök, skalad och skivad

    oliv- eller rapsolja till stekning

    ½ tsk tacokrydda

    100 g fetaost, gärna mager, grovhackad

    1 förpackning kikärtor (ca 380 g), sköljda

    200 g körsbärstomater, i klyftor

    1 liten påse rucola (ca 60 g)

    1 kruka koriander

    1 lime, i klyftor

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar

    8 små mjuka tortillabröd, gärna av fullkorn

    1. Stek auberginen i lite olja på båda sidor i en stekpanna. Krydda med tacokrydda, salt och peppar. Den ska bli mjuk och få färg. Ta det i omgångar så varje skiva får fin stekyta. Ta upp och håll varmt.
    2. Stek rödlöken mjuk i lite mer olja utan att den blir bränd.
    3. Stek bröden hastigt någon minut på var sida i torr panna, alternativt värm i ugn.
    4. Lägg alla ingredienser i skålar och låt var och en fylla sina bröd.
    5. Kläm gärna över lite lime innan ni äter.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept