Miso-ingefärsmarinerade rostade rotfrukter till lax eller kyckling

Perfekt mättande varm sallad som passar utmärkt den kallare årstiden. Bjud lax eller kyckling till eller blanda med ditt val av gryn eller linser och servera som grönt alternativ.

Skriv ut460

Rotfrukter

1 apelsin, ekologisk

3 stora morötter, skalade och i kuber

1 bit kålrot, (ca 150 g), skalad och i kuber

3 palsternackor, skalade och i stavar

2 rödlökar, skalade och i klyftor

olivolja

1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

gärna färsk koriander

Förslag till servering

gryn, linser eller bönor

stekt lax eller kyckling

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta apelsinen och skär den i klyftor med skalet på.
  3. Lägg alla rotfrukter och apelsinen i en bakpappersklädd långpanna och rosta med lite olja, salt och peppar cirka 25 minuter tills det fått lite färg.
  4. Häll dressingen över rotfrukterna.
  5. Servera med lax eller kyckling eller blanda i gryn, linser eller bönor och servera som grönt alternativ. Toppa med koriander.

Miso-ingefärsdressing

1 msk misopasta

½ msk riven ingefära

1 vitlöksklyfta, skalad och finriven

½ msk flytande honung

½ dl mild olivolja

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och pressa ner apelsinsaften från klyftorna i den.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept