Matjessill med ägg, rödbetor och stekta kavringsmulor

Perfekt förrätt eller lätt lunchrätt om du kokar lite färskpotatis till.

Skriv ut415 minuter

    200 g matjessill

    2 hårdkokta ägg, skalade och hackade

    1 dl inlagda rödbetor, avrunna och hackade

    2 skivor kavring

    2 msk hackad gräslök

    rapsolja till stekning

    4 msk flytande margarin

    1. Häll av och skär matjessillen i bitar om den är hel och fördela på fyra tallrikar.
    2. Strö på ägg och rödbetor.
    3. Smula kavringen och stek den krispig i lite olja i en stekpanna.
    4. Garnera med kavringsmulor och gräslök.
    5. Torka ur pannan och fräs margarinet tills det får lite färg.
    6. Ringla margarinet över.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Rödbetor

    Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept