Matig äggröra med grönkål och brysselkål

Perfekt brunchmat av julresterna.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    50 g färsk grönkål, mittsträng borttagen och bladen finstrimlade

    10 kokta brysselkålshuvuden, finstrimlade

    1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

    raps- eller olivolja till stekning

    8 ägg

    2 dl lättmjölk eller vegetabiliskt alternativ

    2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak

    Till servering

    grönsallad och rostat grovt bröd

    1. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek grönkål, brysselkål och vitlök ett par minuter utan att det tar färg.
    2. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll det i pannan.
    3. Sänk värmen och låt äggröran stelna sakta, men den ska ändå vara krämig. Rör runt så gott som hela tiden.
    4. Servera med en grönsallad och rostat grovt bröd.
    5. Avsluta gärna med en frukt.

     

    Tips:

    Har du kalkonstek eller julskinka över kan du servera med det eller tärna och lägga i äggröran.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Grönkål

    Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

    Relaterade recept

    Se mer recept