Matig äggröra med grönkål och brysselkål
Perfekt brunchmat av julresterna.
Skriv ut4 portioner15 minuter
50 g färsk grönkål, mittsträng borttagen och bladen finstrimlade
10 kokta brysselkålshuvuden, finstrimlade
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
raps- eller olivolja till stekning
8 ägg
2 dl lättmjölk eller vegetabiliskt alternativ
2 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
grönsallad och rostat grovt bröd
- Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek grönkål, brysselkål och vitlök ett par minuter utan att det tar färg.
- Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll det i pannan.
- Sänk värmen och låt äggröran stelna sakta, men den ska ändå vara krämig. Rör runt så gott som hela tiden.
- Servera med en grönsallad och rostat grovt bröd.
- Avsluta gärna med en frukt.
Tips:
Har du kalkonstek eller julskinka över kan du servera med det eller tärna och lägga i äggröran.
Matnyttigt
Grönkål
Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.
Relaterade recept
Se mer recept