Marängtoppad fruktsallad

Supergod och lättlagad dessert. Du kan använda vilka frukter och bär du vill. Se till att ha värmetåliga glas bara.

Skriv ut415 minuter

    100 g jordgubbar, delade

    100 g hallon

    100 g blåbär

    2 kiwifrukter, skalade och skivade

    2 msk flytande honung

    Maräng

    3 äggvitor

    1 ½ dl strösocker

    2 krm ättiksprit (12%), vitvinsvinäger eller citronsaft

    1. Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
    2. Blanda bär och frukt med honung.
    3. Fördela det i fyra värmetåliga glas.
    4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en absolut ren bunke.
    5. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills det blir blankt och styvt.
    6. Klicka marängen över frukten och gratinera snabbt i mitten av ugnen så marängen får lite färg, cirka 3-4 minuter. Obs! Det bränns lätt, så passa.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept