Marängtoppad fruktsallad
Supergod och lättlagad dessert. Du kan använda vilka frukter och bär du vill. Se till att ha värmetåliga glas bara.
100 g jordgubbar, delade
100 g hallon
100 g blåbär
2 kiwifrukter, skalade och skivade
2 msk flytande honung
Maräng
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker
2 krm ättiksprit (12%), vitvinsvinäger eller citronsaft
- Sätt ugnen på 225 grader, övervärme.
- Blanda bär och frukt med honung.
- Fördela det i fyra värmetåliga glas.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en absolut ren bunke.
- Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa tills det blir blankt och styvt.
- Klicka marängen över frukten och gratinera snabbt i mitten av ugnen så marängen får lite färg, cirka 3-4 minuter. Obs! Det bränns lätt, så passa.
Relaterade recept
Se mer recept