Majssoppa

Len och härlig soppa som kan inleda en middag eller serveras som lättare rätt.

Skriv ut425

    ½ gul lök, skalad och hackad

    1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

    1 medelstor potatis, skalad och fint tärnad

    1 burk (osockrad) majs, (340 g)

    5 dl ekologisk grönsaksbuljong

    chiliflakes

    olivolja till stekning

    1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    2 avokado, delade, urkärnade i bitar

    ½ kruka koriander, alt bladpersilja, hackad

    tabasco eller chiliflakes

    1. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och potatis utan att det tar färg.
    2. Häll av majsen och lägg i den samt häll på buljongen och låt sjuda sakta med lock cirka 10-12 minuter.
    3. Mixa slätt med stavmixer direkt i kastrullen eller i mixer. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
    4. Toppa soppan med avokado och koriander. Droppa gärna på lite olivolja och tabasco eller chiliflakes vid servering.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept