Lime-mandelkaka

Underbar kaka med potatis i som gör den extra saftig.

Skriv ut12 portioner1 timme

    100 g sötmandel

    1 dl solrosolja

    2 dl strösocker

    3 medelstora potatisar (250 g), kokta, kalla och skalade

    3 ägg

    2 ekologiska limefrukter, rivet skal och saft

    olja och ströbröd till formen

    Till dekoration

    florsocker

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör mandeln i en matberedare till ett fint mjöl.
    3. Vispa ihop solrosolja och den mixade mandeln i en bunke.
    4. Blanda i sockret.
    5. Mosa potatisen och tillsätt den och blanda väl.
    6. Vispa ihop äggen och tillsätt lite i taget medan du rör in det i smeten.
    7. Tillsätt limeskal- och saft. Häll smeten i en oljad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    8. Grädda cirka 45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att kakan känns torr när du sticker i den.
    9. Låt kakan svalna.
    10. Dekorera med florsocker.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept