Lime-mandelkaka
Underbar kaka med potatis i som gör den extra saftig.
Skriv ut12 portioner1 timme
100 g sötmandel
1 dl solrosolja
2 dl strösocker
3 medelstora potatisar (250 g), kokta, kalla och skalade
3 ägg
2 ekologiska limefrukter, rivet skal och saft
olja och ströbröd till formen
Till dekoration
florsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör mandeln i en matberedare till ett fint mjöl.
- Vispa ihop solrosolja och den mixade mandeln i en bunke.
- Blanda i sockret.
- Mosa potatisen och tillsätt den och blanda väl.
- Vispa ihop äggen och tillsätt lite i taget medan du rör in det i smeten.
- Tillsätt limeskal- och saft. Häll smeten i en oljad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda cirka 45 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att kakan känns torr när du sticker i den.
- Låt kakan svalna.
- Dekorera med florsocker.
Relaterade recept
Se mer recept