Lax och spenat i paket

Smart och gott sätt att snabbt fixa en god, snabb och hälsosam middag. Bjud massor med gröna grönsaker till.

Skriv ut435 + tid för tillbehör

    1 gul lök, skalad och hackad

    1 förpackning fryst men tinad bladspenat, (450 g)

    2 hårdkokta ägg, skalade och hackade

    2 krm riven muskot

    400 g kallrökt lax (ca 12 skivor)

    olivolja till stekning

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    klyftpotatis eller råris samt gröna grönsaker, t ex brysselkål, kokt broccoli, gröna bönor, ärtor

    Dessutom

    4 ark bakplåtspapper

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Fräs löken i lite olja i en stekpanna så den blir mjuk men inte bränd.
    3. Krama ur spenaten ordentligt.
    4. Blöt bakplåtspappret i vatten, vrid ur och skrynkla det. Då blir det mer lätthanterligt.
    5. Vik pappret dubbelt. Lägg spenat i mitten på halva pappret, sedan löken och ägget. Krydda med muskot, salt och peppar.
    6. Lägg laxen runt om varje hög av spenat, lök och ägg. Vik över pappret och rulla in/tvinna kanten tight runt om.
    7. Lägg paketen på en plåt och ställ in mitt i ugnen i 10 min.
    8. Bjud gärna klyftpotatis eller råris till men framför allt en stor hög med härliga gröna grönsaker.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Lax

    Lax innehåller höga halter av omega 3-fettsyror som behövs för hjärnans funktion och för hjärt-kärlsystemet. Lax är också en viktig D-vitaminkälla.

    Spenat

    Spenat är rikt på nitrat som påverkar muskelcellernas mitokondrier att producera mer energi. Vi blir fysiskt starkare. Nitrat har även bra effekt på midjemått, blodfetter, blodsocker och blodtryck.

    Relaterade recept

    Se mer recept