Kycklingtacos med mango-avokadosalsa
Friskt och gott med mango-avokadosalsa till tacos med kyckling.
Kyckling
4 kycklingfiléer, gärna tunt skivade
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 lime, delad
1 msk ljus soja
olivolja till stekning
nymalen svartpeppar
Till servering
8 mjuka små tortillabröd
2 gemsallad, strimlade
1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
1 lime, delad
- Strimla kycklingen tvärs över och lägg i en skål. Det går snabbt om du redan köpt tunt skurna filéer.
- Blanda spiskummin, koriander och salt och blanda väl med kycklingen. Peppra ordentligt.
- Hetta upp lite olja i en stor panna och stek kycklingen först på hög värme så den får lite färg och sedan på medelvärme cirka 5 minuter.
- Pressa i lime och häll i sojan.
- Servera i varma tortillabröd med, salsan, gemsallad och en liten klick gräddfil eller turkisk yoghurt på toppen. Pressa över limesaft.
Mango- avokadosalsa
1 mango, skalad, urkärnad och tärnad
1 stor avokado, skalad, urkärnad och tärnad
2 salladslökar, strimlade
1 stor chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad
2 msk hackad färsk koriander
saft av 1 lime
½ krm salt och nymald svartpeppar
- Blanda mango, avokado, salladslök, chili, koriander och limesaft i en skål.
- Smaka av med salt och peppar.
Relaterade recept
Se mer recept