Kycklingtacos med mango-avokadosalsa

Friskt och gott med mango-avokadosalsa till tacos med kyckling.

Skriv ut445

Kyckling

4 kycklingfiléer, gärna tunt skivade

2 tsk malen spiskummin

2 tsk malen koriander

1 lime, delad

1 msk ljus soja

olivolja till stekning

nymalen svartpeppar

Till servering

8 mjuka små tortillabröd

2 gemsallad, strimlade

1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt

1 lime, delad

  1. Strimla kycklingen tvärs över och lägg i en skål. Det går snabbt om du redan köpt tunt skurna filéer.
  2. Blanda spiskummin, koriander och salt och blanda väl med kycklingen. Peppra ordentligt.
  3. Hetta upp lite olja i en stor panna och stek kycklingen först på hög värme så den får lite färg och sedan på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Pressa i lime och häll i sojan.
  5. Servera i varma tortillabröd med, salsan, gemsallad och en liten klick gräddfil eller turkisk yoghurt på toppen. Pressa över limesaft.

Mango- avokadosalsa

1 mango, skalad, urkärnad och tärnad

1 stor avokado, skalad, urkärnad och tärnad

2 salladslökar, strimlade

1 stor chilifrukt, delad, urkärnad och finhackad

2 msk hackad färsk koriander

saft av 1 lime

½ krm salt och nymald svartpeppar

  1. Blanda mango, avokado, salladslök, chili, koriander och limesaft i en skål.
  2. Smaka av med salt och peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept