Kycklingfiléer med färsk mango chutney

En snabbrätt som smakar friskt och fräscht av den färska mangon.

Skriv ut445 + tid för riskok

Kyckling

4 majskycklingfiléer med skinn

olivolja till stekning

1 tsk salt och nymald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kycklingen runt om i lite olja så den får vacker färg. Salta och peppra.
  3. Lägg filéerna i en ugnsform. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills klar vätska sipprar ur när du skär i kycklingen med en vass kniv.
  4. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fräs spenaten hastigt i lite olja och salta lätt. Servera kycklingen med mango chutneyn, spenat och fullkornsris.

Mango chutney

1 stor väl mogen mango, skalad, urkärnad, i bitar

½ rödlök, skalad och skivad

2 vitlöksklyftor, skalade och skivade

2 stjärnanis

1 krm chiliflagor

3 msk flytande honung

2 msk äppelcidervinäger

  1. Hetta upp lite olja och fräs mango, lök och vitlök lätt tillsammans med stjärnanis och chiliflagor utan att det tar färg.
  2. Häll i flytande honung och vinäger, låt det koka ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept