Kycklingfiléer med färsk mango chutney
En snabbrätt som smakar friskt och fräscht av den färska mangon.
Skriv ut445 + tid för riskok
Kyckling
4 majskycklingfiléer med skinn
olivolja till stekning
1 tsk salt och nymald svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn kycklingen runt om i lite olja så den får vacker färg. Salta och peppra.
- Lägg filéerna i en ugnsform. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills klar vätska sipprar ur när du skär i kycklingen med en vass kniv.
- Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs spenaten hastigt i lite olja och salta lätt. Servera kycklingen med mango chutneyn, spenat och fullkornsris.
Mango chutney
1 stor väl mogen mango, skalad, urkärnad, i bitar
½ rödlök, skalad och skivad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 stjärnanis
1 krm chiliflagor
3 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
- Hetta upp lite olja och fräs mango, lök och vitlök lätt tillsammans med stjärnanis och chiliflagor utan att det tar färg.
- Häll i flytande honung och vinäger, låt det koka ihop ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Relaterade recept
Se mer recept