Kycklingburgare

Kycklingfärs är ett toppenalternativ till köttfärs. Testa de här fina burgarna. Passar hela familjen.

Skriv ut445

    500 g kycklingfärs

    1 äggula

    2 msk potatismjöl

    2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar

    oliv- eller rapsolja till stekning

    Currydressing

    1 dl amerikansk majonnäs

    1 dl mild naturell yoghurt

    2 tsk curry

    4 msk fint hackat äpple

    Tillbehör

    4 hamburgerbröd

    3 dl finstrimlad isbergssallat

    1 stor tomat, skivad

    1. Blanda majonnäsen och yoghurten med curry och äpple. Låt stå och dra i kyl cirka 30 minuter innan servering.
    2. Burgare: Blanda färsen försiktigt med äggulan.
    3. Blanda i potatismjöl samt salt och peppar. Forma till fyra burgare. Låt de kärna vila i kyl 30 minuter om du har tid.
    4. Stek burgarna cirka 3 minuter på var sida i lite olja i en stekpanna.
    5. Servera burgarna med rostade hamburgerbröd, currydressing, sallat och tomat.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept