Kryddtékokta päron och sharonfrukt

Det är hög tid för exotisk frukt och sharonfrukt är mycket gott med andra frukter, till exempel päron. Att koka dem i en lag med té och varma kryddor blir en lätt efterrätt som är god med en klick vaniljyoghurt eller glass.

Skriv ut440

    2 stora, ej övermogna päron, skalade

    1 liter vatten + 3 tépåsar av chaité

    2 dl strösocker

    2 kanelstänger

    1 tsk kardemummafrön

    2 sharonfrukter, i klyftor

    Till servering

    2 dl yoghurt

    1 krm vaniljpulver

    1 msk honung

    Alternativt en liten klick vaniljglass

    1. Dela päronen på längden.
    2. Skär bort kärnhusen med en liten kniv.
    3. Koka upp vatten, tépåsar, socker och kryddor. Koka till en simmig lag 5 minuter i en kastrull som inte ska vara för stor, lagen ska täcka frukten.
    4. Lägg i päronen och sharonfrukten i lagen och låt sjuda under lock cirka 10-15 minuter beroende på mognad på frukten.
    5.  Låt frukten kallna i lagen. Ta upp tépåsarna innan servering.
    6. Blanda yoghurt med vaniljpulver och honung och servera till eller bjud en liten klick vaniljglass till.
    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Päron

    Innehåller massor av vitaminer och antioxidanter. Päronets socker är paketerat tillsammans med gelbildande fibrer som hindrar blodsockret att stiga kraftigt.

    Relaterade recept

    Se mer recept