Krämig primörsallad med senapsdressing

Perfekt till grillat på sommaren.

Skriv ut445

Sallad

400 g småpotatis

2 morötter, skalade och i stavar

1 knippe grön sparris, (250 g)

½ knippe rädisor, tunt skivade (gärna på mandolin)

2 polkabetor, skalade och tunt skivade

2 krm salt och nymalen svartpeppar

Till servering

varmrökt lax eller grillat, t ex kött eller kyckling

 

  1. Koka potatisen.
  2. Låt svalna lite och dela den.
  3. Låt morötterna sjuda i lättsaltat vatten cirka 2-3 minuter.
  4. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och släng den. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten cirka 3-4 minuter. Spola av i iskallt vatten och skär den i bitar.
  5. Blanda allt i en stor skål tillsammans med dressingen.
  6. Servera i skålen eller lägg upp på ett fat till fisk, kött eller kyckling.

 

Senapsdressing

1 dl naturell lättyoghurt

1 tsk fransk senap

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

rivet skal av ½ citron

nymalen svartpeppar

Rör ihop dressingen och smaka av med peppar.

Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept