Halloumistroganoff

Så smart och gott med krispig halloumi i stroganoffen. Bjud en härlig sallad med grova grönsaker till. Hela familjen jublar!

Skriv ut4 portioner45 minuter

    1 gul lök, skalad och hackad

    1 stor röd paprika, urkärnad och hackad

    raps- eller olivolja till stekning

    2 msk tomatpuré

    1 msk fransk senap

    1 förpackning, 400 g finkrossade tomater

    1 förpackning, 2 ½ dl växtbaserad gräddalternativ, t ex av havre

    1 dl röda torkade linser

    ev lite vatten till spädning

    1 kruka dill (kan uteslutas)

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    1 förpackning halloumi (250 g)

    Till servering

    fullkornsris

    stor sallad, gärna med grova grönsaker, t ex morot, kål

    1. Stek lök och paprika mjukt i olja utan att det blir bränt i en stor vid panna.
    2. Lägg i tomatpuré och senap och låt det fräsa med ½ minut.
    3. Häll i krossad tomat, växtbaserad gräddalternativ och linser och låt det sjuda i
    4. 15-20 minuter tills linserna är mjuka men inte lösa. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
    5. Hacka hälften av dillen och rör ner i pannan.
    6. Tärna och stek halloumin krispig i lite olja i en annan panna.
    7. Toppa stroganoffen med halloumin och klipp över resten av dillen.
    8. Bjud kokt fullkornsris och en härlig sallad till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept