Så smart och gott med krispig halloumi i stroganoffen som vegetariskt alternativ. Bjud en härlig sallad med grova grönsaker till. Hela familjen jublar!
Skriv ut4 portioner45 minuter
1 gul lök, skalad och hackad
1 stor röd paprika, urkärnad och hackad
raps- eller olivolja till stekning
2 msk tomatpuré
1 msk fransk senap
1 förpackning, 400 g finkrossade tomater
1 förpackning, 2 ½ dl växtbaserad gräddalternativ, t ex av havre
1 dl röda torkade linser
ev lite vatten till spädning
1 kruka dill (kan uteslutas)
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
1 förpackning halloumi (250 g)
Till servering
fullkornsris
stor sallad, gärna med grova grönsaker, t ex morot, kål
Stek lök och paprika mjukt i olja utan att det blir bränt i en stor vid panna.
Lägg i tomatpuré och senap och låt det fräsa med ½ minut.
Häll i krossad tomat, växtbaserad gräddalternativ och linser och låt det sjuda i
15-20 minuter tills linserna är mjuka men inte lösa. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
Hacka hälften av dillen och rör ner i pannan.
Tärna och stek halloumin krispig i lite olja i en annan panna.
Toppa stroganoffen med halloumin och klipp över resten av dillen.