Grötplättar av havregrynsgröt med rårörda frysta bär och keso

Släng inte gröt om du har över utan gör goda plättar på dem istället. God helgfrukost eller mellanmål.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn

    4 dl vatten

    1 krm salt

    2 ägg

    rapsolja till stekning

    Till servering

    250 g frysta bär, t ex björnbär, hallon, blåbär

    2 msk strösocker

    2 dl keso

    1. Tina bären och rör ihop dem med sockret.
    2. Koka havregryn, vatten och salt 3-4 minuter till en gröt och låt kallna om du inte har överbliven gröt.
    3. Vispa i äggen och stek små plättar i olja.
    4. Servera med de rårörda bären och keson.

     

    Tips!

    Du kan gärna smaksätta gröten med kanel, kardemumma eller vaniljpulver om du vill.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept