Grötplättar av havregrynsgröt med rårörda frysta bär

Släng inte gröt om du har över utan gör goda plättar på dem istället. God helgfrukost eller mellanmål.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    2 dl havregryn, gärna fiberhavregryn

    4 dl vatten

    1 krm salt

    2 ägg

    rapsolja till stekning

    Till servering

    250 g frysta bär, t ex björnbär, hallon, blåbär

    2 msk strösocker

    2 dl cottage cheese

    1. Tina bären och rör ihop dem med sockret.
    2. Koka havregryn, vatten och salt 3-4 minuter till en gröt och låt kallna om du inte har överbliven gröt.
    3. Vispa i äggen och stek små plättar i olja.
    4. Servera med de rårörda bären och keson.

     

    Tips!

    Du kan gärna smaksätta gröten med kanel, kardemumma eller vaniljpulver om du vill.

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept