Grillade tunna kycklingfiléer med sparrissallad samt tzatziki
Det är grillsäsong så testa de här snabblagade kycklingfiléerna. De finns tunna att köpa som går fort att göra. Du kan också steka dem. Hur du än gör så är det gott med den saftiga gröna salladen och tzatziki till.
Skriv ut4-645 minuter
1 förpackning tunt skurna kycklingfiléer (ca 1 kg)
oliv- eller rapsolja till stekning
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt och nymald svartpeppar
Sparrissallad
1 knippa grön sparris, skuren i bitar (nedre biten på stjälken bortskuren)
2 avokado, skalad, urkärnad och i klyftor
1 förpackning frysta edamamebönor, tinade (250 g)
1 liten påse salladsblandning (ca 60 g)
2 msk pumpafrö
Vinägrett
½ tsk fransk senap
1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
1 liten riven vitlöksklyfta
½ dl olivolja
Tzatziki
1 gurka, grovriven och urkramad i ren kökshandduk
1 riven vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
2 krm salt och nymalen svartpeppar
Börja med salladen. Stek eller förväll sparrisbitarna cirka 2 minuter.
Låt svalna och blanda ihop alla ingredienser till salladen utom pumpafrö.
Vispa ihop vinägretten och häll över. Toppa med pumpafrön.
Blanda ingredienserna till tzatzikin.
Grilla eller stek de tunna kycklingfiléerna hastigt enligt anvisning på förpackningen och krydda med timjan, salt och peppar. Servera genast med sallad och tzatziki.