Grillade lammkotletter provencale med ratatouille

Lamm är fantastiskt kött som här serveras med en mustig grönsaksröra.

Skriv ut445

Lammkotletter

8 lammkotletter

1 tsk flingsalt

2 krm nymald svartpeppar

2 tsk örtkryddor

1 msk olivolja

Dekoration

färsk timjan

Till servering

grovt bröd, t ex olivbaguetter, se recept

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och örtkryddor.
  2. Hetta upp oljan i en grillpanna (eller använd utegrill) och grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.
  3. Dekorera med färsk timjan.
  4. Servera kotletterna med ratatouillen och ett gott grovt bröd.

Rataouille

2 msk olivolja

1 rödlök, skalad och hackad

3 vitlöksklyftor, skalade och hackade

1 medelstor zucchini, skuren i cm-tjocka skivor

1 medelstor aubergine, i grova tärningar

1 röd paprika, delad, urkärnad och skuren i grova bitar

2 tsk torkad timjan

3 msk tomatpuré

500 g krossade tomater

1 burk kalamataoliver, (290 g)

1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs löksorterna utan att det tar färg.
  2. Tillsätt resten av grönsakerna och låt de fräsa med tillsammans med örterna tills de får lite färg.
  3. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter.
  4. Häll i tomaterna och låt det puttra ihop utan lock till en tjock sås.
  5. Häll av oliverna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Sundkurs Kompass

Relaterade recept

Se mer recept