Grillade lammkotletter provencale med ratatouille
Lamm är fantastiskt kött som här serveras med en mustig grönsaksröra.
Lammkotletter
8 lammkotletter
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
2 tsk örtkryddor
1 msk olivolja
Dekoration
färsk timjan
Till servering
grovt bröd, t ex olivbaguetter, se recept
- Krydda kotletterna med salt, peppar och örtkryddor.
- Hetta upp oljan i en grillpanna (eller använd utegrill) och grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.
- Dekorera med färsk timjan.
- Servera kotletterna med ratatouillen och ett gott grovt bröd.
Rataouille
2 msk olivolja
1 rödlök, skalad och hackad
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 medelstor zucchini, skuren i cm-tjocka skivor
1 medelstor aubergine, i grova tärningar
1 röd paprika, delad, urkärnad och skuren i grova bitar
2 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 burk kalamataoliver, (290 g)
1/2 tsk salt och nymald svartpeppar
- Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs löksorterna utan att det tar färg.
- Tillsätt resten av grönsakerna och låt de fräsa med tillsammans med örterna tills de får lite färg.
- Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter.
- Häll i tomaterna och låt det puttra ihop utan lock till en tjock sås.
- Häll av oliverna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Relaterade recept
Se mer recept