Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja

Låt mustiga grönsaker ta mest plats på tallriken och bjud bara lite kött till.

Skriv ut4 portioner50 minuter

    2 paprikor, urkärnade och klyftade

    1 zucchini, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden

    1 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden

    300 g magert kött, t ex biff, flankstek, fläskytterfilé

    raps- eller olivolja till pensling

    ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak

    Oregano-olja

    2 dl olivolja

    1 ekologisk citron, rivet skal och pressad saft

    1 kruka färsk oregano, hackad

    Till servering

    färskpotatis, kokt eller rostad eller gott bröd

    1. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem så de får fina ränder.
    2. Salta och peppra lätt.
    3. Grilla köttet så som du vill ha det. Salta och peppra.
    4. Rör ihop oregano-oljan.
    5. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med grönsakerna och oregano-oljan. Bjud potatis eller bröd till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept