Grillade grönsaker, grillat kött och oregano-olja
Låt mustiga grönsaker ta mest plats på tallriken och bjud bara lite kött till. Grillat när det är som godast!
Skriv ut4 portioner50 minuter
2 paprikor, urkärnade och klyftade
1 zucchini, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
1 aubergine, skuren i ½ cm tjocka skivor på längden
300 g magert kött, t ex biff, flankstek, fläskytterfilé
raps- eller olivolja till pensling
½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Oregano-olja
2 dl olivolja
1 ekologisk citron, rivet skal och pressad saft
1 kruka färsk oregano, hackad
Till servering
färskpotatis, kokt eller rostad eller gott bröd
- Pensla grönsakerna med olja och grilla dem så de får fina ränder.
- Salta och peppra lätt.
- Grilla köttet så som du vill ha det. Salta och peppra.
- Rör ihop oregano-oljan.
- Skär upp köttet i tunna skivor och servera med grönsakerna och oregano-oljan. Bjud potatis eller bröd till.
Relaterade recept
Se mer recept