Grillad cosmopolitansallat med salsa och grillat kött

Satsa på det gröna på grillen och låt köttet vara ett tillbehör.

Skriv ut445 minuter

    2 cosmopolitansallatshuvuden

    2 majskolvar, förkokta

    olivolja till pensling

    Tomatsalsa

    4-5 tomater, ca 350 g, finhackade

    1 färsk gul lök med blast, strimlad (även blasten)

    1 kruka koriander, alt annan god ört, hackad

    ½ pressad citron

    1 tsk flytande honung

    2 msk olivolja

    2 krm salt

    Till servering

    400 g magert grillat kött, t ex mörad rostas, filé eller biff

    vattenmelon i klyftor

     

    1. Rör ihop ingredienserna till salsan och låt stå framme medan du förbereder och grillar.
    2. Dela sallatshuvudena på längden och pensla dem lätt med olja.
    3. Grilla sallaten hastigt på båda sidor.
    4. Pensla även majsen och köttet och grilla till önskad grad. Dela majsen.
    5. Servera sallaten med salsan ovanpå, grillad majs, kött och melon
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept