Glöggtillbehör

Tre härliga glöggtillbehör som går fort att göra.

 

Skriv ut6-8 portioner40 minuter

Grönkålschips

6-7 grönkålsblad

3 msk olivolja

2 krm chiliflakes

2 krm salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort mittsträngen från kålbladen och släng.
  3. Skär eller riv bladen i chipsstora bitar.
  4. Lägg dem i en stor skål och blanda i olja, chiliflakes och salt.
  5. Krama runt med rena händer så allt fördelas på bladen.
  6. Lägg det i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt och rosta i cirka 7-8 minuter i mitten av ugnen tills de är krispiga. Se till att de inte bränns.

Dadlar med valnötter

24 dadlar

24 valnötskärnor

  1. Skär ett längsgående snitt i varje dadel och pilla bort kärnorna.
  2. Lägg i en valnötskärna i varje.

Krydddstekta mandlar och/eller nötter

200 g sötmandlar och/eller valfria nötter

1 msk olivolja

1 tsk mald kanel

1 tsk spiskummin

1 nypa chiliflakes

1 msk flytande honung

1 krm salt

  1. Hetta upp oljan i en panna med kryddorna.
  2. Lägg i mandlar och/eller nötter och låt de steka hastigt i 1 minut.
  3. Häll i honungen och skaka om.
  4. Ta av från värmen och blanda i saltet.
Sundkurs Kompass

Matnyttigt

Grönkål

Innehåller mängder av hälsosamma ingredienser. Rik på kalcium, antioxidanter, alfalinolensyra (en sorts omega 3-fettsyra) C-vitamin och järn.

Relaterade recept

Se mer recept