Fruktkaka

Får du fruktkaka över är den god att skära i tunna skivor och rosta och servera med lite lättare ädelost till glöggen. Perfekt fika!

Skriv ut8-10 portioner1 timme och 30 minuter

    200 g blandad torkad frukt i grova bitar

    2 dl rårörsocker

    2 ½ dl vatten

    1 dl rapsolja

    3 ägg

    2 ½ dl vetemjöl

    2 tsk bakpulver

    2 msk pepparkakskrydda

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg frukt, socker, vatten och olja i en kastrull.
    3. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Låt svalna.
    4. Häll blandningen i en skål och vispa i äggen.
    5. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan skål och rör ner det i fruktblandningen.
    6. Häll smeten i en smord och bröad avlång brödform (cirka 1 ½ liter) och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept