Flatbröd med rödlök

Knapriga bröd med söt rödlök är underbara nybakta till en soppa.

Skriv ut61 timme och 15 minuter inkl jäsning

    25 g jäst

    1/2 tsk salt

    4 msk olivolja

    2 ½ dl vatten

    2 dl grahamsmjöl

    4-5 dl vetemjöl special

    4 rödlökar, skalade och skivade

    1/2 tsk salt

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Häll i saltet och 2 msk av oljan.
    3. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det. Rör tills jästen lösts sig.
    4. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg.
    5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk ca 30 minuter.
    6. Fräs löken i resten av oljan så den blir mjuk.
    7. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 6 delar och kavla ut till tunna avlånga plattor på lätt mjölat bakbord eller direkt på bakpappersklädda plåtar.
    8. Fördela löken över och strö på saltet.
    9. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills det får lite färg.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept