Fisk med mandeltäcke
Fisk med mandel känner många igen från skolan. Det är jättegott och enkelt att laga. Bra mat till hela familjen!
Skriv ut4 portioner40 minuter
500 g färsk eller fryst (tinad) torsk-, kolja- eller sejfilé (kolla WWFs lista vad som är okej just nu)
½ gul lök, skalad och finhackad
2/3 dl (ca 30 g) mandelspån
2 msk ströbröd
3 msk hackad persilja
3 msk raps- eller olivolja till stekning
1 tsk salt och nymald svartpeppar
Till servering
300 g gröna bönor
2-3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 citron, saften
1 msk raps- eller olivolja till stekning
1 krm salt och nymald svartpeppar
Förslag till tillbehör
kokt potatis, ris eller gryn
sallad, gärna tomatsallad
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek löken i oljan i en stekpanna så den blir genomskinlig.
- Lägg i mandeln och låt den få lite färg. Ta bort från värmen.
- Blanda i ströbröd och persilja och rör om.
- Skär fisken i 4 bitar. Salta och peppra runtom och lägg dem i en form.
- Fördela mandelröran ovanpå och gratinera i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
- Stek bönorna med vitlöken hastigt i lite olja.
- Pressa över citron och salta och peppra lätt.
- Servera fisken med bönorna, kokt potatis, ris eller gryn och gärna en tomatsallad.
Relaterade recept
Se mer recept