Fisk med mandeltäcke

Fisk med mandel känner många igen från skolan. Det är jättegott och enkelt att laga.

Skriv ut4 portioner40 minuter

    500 g färsk eller fryst (tinad) torsk-, kolja- eller sejfilé (kolla WWFs lista vad som är okej just nu)

    ½ gul lök, skalad och finhackad

    2/3 dl (ca 30 g) mandelspån

    2 msk ströbröd

    3 msk hackad persilja

    3 msk raps- eller olivolja till stekning

    1 tsk salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    300 g gröna bönor

    2-3 vitlöksklyftor, skalade och skivade

    1 citron, saften

    1 msk raps- eller olivolja till stekning

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    Förslag till tillbehör

    kokt potatis, ris eller gryn

    sallad, gärna tomatsallad

     

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Stek löken i oljan i en stekpanna så den blir genomskinlig.
    3. Lägg i mandeln och låt den få lite färg. Ta bort från värmen.
    4. Blanda i ströbröd och persilja och rör om.
    5. Skär fisken i 4 bitar. Salta och peppra runtom och lägg dem i en form.
    6. Fördela mandelröran ovanpå och gratinera i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
    7. Stek bönorna med vitlöken hastigt i lite olja.
    8. Pressa över citron och salta och peppra lätt.
    9. Servera fisken med bönorna, kokt potatis, ris eller gryn och gärna en tomatsallad.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept