Fattiga riddare med stekta äpplen, kanel och honung

Gott att göra av överblivet bröd. Passar både som frukost, mellanmål eller kvällsfika.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    4 skivor bröd med fullkorn

    2 ägg

    1 dl lättmjölk

    1 krm vaniljpulver alt 1 tsk vaniljsocker

    2 äpplen, klyftade

    2 tsk malen kanel

    2 msk honung

    rapsolja till stekning

    1. Vispa upp äggen med mjölken och vaniljpulvret.
    2. Häll det i en låg form och lägg i brödskivorna och låt de suga åt sig. Vänd dem en gång.
    3. Stek äpplena under tiden i lite olja i en stekpanna ett par minuter på var sida. Pudra över kanel och lägg i honungen och låt det fräsa till.
    4. Stek bröden i olja på båda sidorna så de blir frasiga och får lite färg.
    5. Servera med äpplena.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept