Fattiga riddare med stekta äpplen, kanel och honung
Gott att göra av överblivet bröd. Passar både som frukost, mellanmål eller kvällsfika.
Skriv ut4 portioner15 minuter
4 skivor bröd med fullkorn
2 ägg
1 dl lättmjölk
1 krm vaniljpulver alt 1 tsk vaniljsocker
2 äpplen, klyftade
2 tsk malen kanel
2 msk honung
rapsolja till stekning
- Vispa upp äggen med mjölken och vaniljpulvret.
- Häll det i en låg form och lägg i brödskivorna och låt de suga åt sig. Vänd dem en gång.
- Stek äpplena under tiden i lite olja i en stekpanna ett par minuter på var sida. Pudra över kanel och lägg i honungen och låt det fräsa till.
- Stek bröden i olja på båda sidorna så de blir frasiga och får lite färg.
- Servera med äpplena.
Relaterade recept
Se mer recept