Dinkelvåfflor med keso och bär

Passar utmärkt till frukost eller efter soppa.

Skriv ut4 portioner40 minuter

    1 dl rapsolja

    2 dl mjölk

    2 ägg

    2 dl vetemjöl

    2 dl fullkornsdinkel

    1 tsk bakpulver

    1 krm salt

    2 dl iskallt vatten

    1 medelstor morot, skalad och finriven

    Till servering

    250 g keso

    200 g valfria bär

    1. Vispa ihop olja, mjölk och ägg i en bunke.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen.
    3. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
    4. Rör i den rivna moroten och blanda väl.
    5. Hetta upp våffeljärnet och
    6. pensla med lite olja innan du gräddar den första våfflan.
    7. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
    8. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
    9. Servera med keso och bär.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept