Dinkelvåfflor med keso och bär
Härliga våfflor med lite fullkorn som passar utmärkt till frukost eller efter soppa.
Skriv ut4 portioner40 minuter
1 dl rapsolja
2 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkel
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl iskallt vatten
1 medelstor morot, skalad och finriven
Till servering
250 g keso
200 g valfria bär
- Vispa ihop olja, mjölk och ägg i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen.
- Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
- Rör i den rivna moroten och blanda väl.
- Hetta upp våffeljärnet och
- pensla med lite olja innan du gräddar den första våfflan.
- Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
- Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
- Servera med keso och bär.
Relaterade recept
Se mer recept