Crostini med olika toppingar

Perfekt till minglet före kräftskivan på sommaren men passar lika bra på vintern till nyårsafton till exempel. Förbered allt och lägg på påläggen i sista stund så inte bröden blir blöta.

Skriv ut4 portioner25 minuter

    12 skivor baguette, centimetertjocka skivor

    4-8 strimlor grillad paprika (finns att köpa i burk)

    1-2 sardellfiléer, delade i 4 delar

    ½ mozzarella (à ca 200 g), skivad i 4 skivor

    4 körsbärstomater, skivade

    4 basilkablad

    4 tsk tapenade (olivröra, finns att köpa i burk)

    2-3 rädisor, skivade

    ev groddar eller örter till dekoration

    lite olivolja

    nymald svartpeppar

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rosta bröden på en plåt cirka 3 minuter tills de är gyllene.
    3. Låt svalna.
    4. Lägg grillad paprika och sardell på 4 av bröden. Toppa gärna med någon ört. Peppra.
    5. Fördela mozzarellan på 4 av bröden.
    6. Lägg på skivade tomater.
    7. Toppa med basilika och droppa på några droppar olja. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
    8. Fördela tapenaden på resten av bröden och lägg på rädisor och gärna groddar eller någon ört.
    9. Servera som tilltugg.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept