Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som kan ätas varm eller kall och får sin karaktäristiska syrliga smak av lite vinäger på slutet. Viktigt att den kokar länge så den blir mosig och smakrik. Perfekt till grillat kött, kyckling eller vegetariska alternativ. Eller bara som den är med en bit bröd.

Skriv ut4-61 timme

    1 stor aubergine, tärnad

    2 paprikor i olika färger, urkärnade och tärnade

    1 gul lök, skalad och hackad

    ½ dl olivolja

    1 förp finkrossade tomater (ca 400 g)

    1 dl vatten

    3 msk kapris

    2 msk pinjekärnor

    3 msk blonda russin

    1 msk rödvinsvinäger

    ½ msk strösocker

    salt och nymald svartpeppar

    1. Hetta upp oljan i en stor panna och fräs aubergine, paprika och lök snabbt. Häll i tomaterna och vattnet och låt det sjuda på svag värme i cirka 30 minuter.
    2. Tillsätt kapris, pinjekärnor, russin och vinäger och sjud ytterligare i cirka 10 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept