Blodapelsinsallad med dadlar, nötter och kardemummayoghurt

Frossa i blodapelsiner nu när det är säsong! Den här salladen är perfekt som avslutning på en vardagsmiddag.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    4 blodapelsiner, skalade och skivade

    4 dadlar, urkärnade och strimlade

    1 dl valfria nötter, t ex hassel- och/eller valnötter

    1 dl mild lättyoghurt naturell

    2 krm kardemummafrön, mortlade

    1. Arrangera apelsinskivorna på 4 assietter och strö över dadlar och nötter.
    2. Blanda yoghurt med kardemumma och ringla över.

     

    Tips!

    Att grovhacka och rosta nötterna hastigt i torr panna blir ännu godare.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Citrus

    Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept