Blodapelsinsallad med dadlar, nötter och kardemummayoghurt

Frossa i blodapelsiner nu när det är säsong! Den här salladen är perfekt som avslutning på en vardagsmiddag men kan också serveras som lite lyxig helgfrukost, brunch eller mellanmål.

Skriv ut4 portioner15 minuter

    4 blodapelsiner, skalade och skivade

    4 dadlar, urkärnade och strimlade

    1 dl valfria nötter, t ex hassel- och/eller valnötter

    1 dl mild lättyoghurt naturell

    2 krm kardemummafrön, mortlade

    1. Arrangera apelsinskivorna på 4 assietter och strö över dadlar och nötter.
    2. Blanda yoghurt med kardemumma och ringla över.

     

    Tips!

    Att grovhacka och rosta nötterna hastigt i torr panna blir ännu godare.

    Sundkurs Kompass

    Matnyttigt

    Citrus

    Apelsiner, citroner m m innehåller förutom rikligt med C-vitamin bl a naringin som sänker kolesterolnivåer, är antiinflammatoriskt och har antioxidant effekt.

    Relaterade recept

    Se mer recept