Banankaka

En mustig kaka helt utan tillsatt socker. Perfekt till te.

Skriv ut10-1245

    3 mogna bananer, skalade och delade i bitar

    6 färska dadlar, urkärnade

    2 ägg

    1 dl kallpressad olivolja

    1 dl jordnötssmör, ekologisk

    1 dl vetemjöl

    1 dl dinkelsikt, fullkorn

    2 tsk bakpulver

    ½ tsk salt

    1 dl valnötter

    olja och ströbröd till formen

    Dekoration

    1 banan, skalad och delad på längden

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg bananbitarna och dadlarna i en matberedare och kör maskinen tills det blir en smet.
    3. Tillsätt ägg, olja och jordnötssmör och kör lite till.
    4. Blanda det torra ingredienserna utom valnötterna och kör tills det blir blandat.
    5. Rör i valnötterna.
    6. Häll smeten i en oljad och bröad brödform, ca 1 ½ liter.
    7. Lägg bananhalvorna på smeten. Grädda cirka 35 minuter i mitten av ugnen.
    8. Känn med sticka så att kakan känns torr när du sticker i den. Låt kakan svalna.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept